tirsdag, mars 20, 2007

GISKESUPPE

Tro(nd) ikke på Giske


Eller forlat ham, for han vet ikke hva han gjør. Synes det er et minstekrav at den minister som skal administrere en kirke vet hva en kirke egentlig er. Vet han virkelig ikke at kirken er en bekjennelseskirke. Fundamentet er kirkens bekjennelse av Jesus Guds sønn som verdens frelser og at Guds menighet består av personer som bekjenner dette. Dette har tydeligvis ikke Giske fått med seg. Et forslag er han tar noen privattimer hos vår kunnskapsminister Øystein Djupedal. For når han ikke engang vet hvordan kirken er oppbygd, hva vet han egentlig da?

Dette å fjerne bekjennelsen fra kirken minner meg litt den unge nygifte fruen som skulle lage sin første middag. Men under tilberedingen stoppet det plutselig opp for henne og hun skyndte seg å ringe sin mor med følgende spørsmål; ”Nå har jeg kokt kjøttet og slått ut vannet, men hva skal jeg lage suppen av?”

Giskesuppe


Når Giske fjerner bekjennelsen fra kirken slår han ut vannet, hva slags supper koker den gode kokk Giske da?
Men det er kanskje også et klokt trekk av Giske. Han kan nå grunnlegge et trossamfunn som passer alle og hvor man kan tro og gjøre som man vil. Der kan man ha et (homo)filhamonisk giskekor og klø hverandre i ørene. Den Giske Kirke ser vel snart dagens lys.

Da har ministeren fått sin egen kirke og så kan kirkefolket leve for Gud uten utidig innblanding fra staten.

Ingen kommentarer: