onsdag, mars 14, 2007

GERD LIV VALLA

Kjøttbein.


Nå har norske journalister i aviser, radio og TV gode tider. De har fått et kjøttbein med mye gammelt og råttent kjøtt på. Bare lukten vekker glede! Beinet heter Gerd Liv Valla. Mye å gnage på og mye å grafse i. Der fikk hun (som en sa) for at hun arrangerte og satte i verk boikott av Israel. Den som rører ved Guds øyensten… Alle hjerter gleder seg! Men av og til kikker journalistene på oss kristne. Da kommer geipen. Vi kjenner oss forfulgt og føler oss såret, vi som er så snille og gode. De pirker borti våre helbredelser, kristne skoler, helvetesfokynnelsen (Ole Hallesby) og pengehandtering.
Da er de våre fiender og utsendt av………. (hmmm)



Men de våpen som blir smidd imot deg skal ikke ha fremgang. For pressen er også faktisk Herrens tjenere. Det var de som spredte nyheten om tungtalen i Azusa Street over hele kloden.
De var med på å spre ilden. Jeg hørte engang en kjent norsk helbredelsesevangelist si; ”Når ravnene (journalistene) kommer på møtene våre, da er det vekkelse på gang!”

Selvfølgelig finnes det journalister som bare skriver sannheten (håper jeg), men vi har også mange av
SE OG HØR formatet. Et sted mellom disse ytterpunktene er jo de fleste av denne yrkesgruppen.

Den som har noen år på baken minnes vel det formidable mediepresset mot Livets Ord på 80 tallet. Jeg kan skrive under på at alle negative påstander de kom med var renspikket løgn! Store avisopplag er viktigere enn sannheten.

Men samtidig, den som vil leve gudfryktig i Jesus Kristus skal (ikke muligens bli) bli forfulgt.

Egentlig så gleder jeg meg til at våre venner journalistene begynner å rapportere fra vår evangeliske møter. For tiden er det vel ikkeså mye av interesse å skrive om!

Ve dere når verden tale vel om dere, sa Jesus. Noe å tenke på.

Ingen kommentarer: