onsdag, desember 18, 2013

Norges framtid?


Forstemmende lesning i Fredriksstad Blad i dag. Det handler om russen i Fredrikstad. Men er dette egentlig en "nyhet"? Jeg kan ikke dømme i det, men mulig FB har fått snusen i noe som egentlig har vært der hele tiden. Det saken gjelder er nemlig russekonkurransen om å bli årets terrorsjef. Og bladet beskriver at det konkurreres i oralsex, og ved å drikke sæd og urin. Om noen tvang sine husdyr til noe slikt ville de vel bli dømt for dyremishandling.
Vel, den slags utsvevelser er ikke noe nytt i menneskehetens historie, det kan bildene fra Pompeii fortelle. Men Pompeii ble dømt til døden samtidig som henrettelsesmetoden, vulkanasken, arkiverte anklagepunktene. Sodoma og Gomorra var også de moralske verstingene i sin samtid og de opplevde noe lignende. Jeg påstår derved ikke at naturkatastrofer i så måte betyr en dom over umoral, det er å dra det for langt. Job opplevde også naturkreftenes herjinger, men det var fordi han var en god mann.
Er årets russefeiring en frukt av fjorårets? Da rullet det nemlig rundt i distriktet en russebuss med navnet Lucifer og i følge russen selv var temaet
på bussen er «fra himmel til helvette». Dekknavnet til bussen var «Pearlgate», og refererer til at russetiden er himmelriket. Som de selv uttalte:
– Utgangspunktet var at vi hadde kommet til himmelen, altså russetiden, men at vi ikke har oppført oss godt nok, og derfor havner i helvette. Det er der navnet «Lucifer» kommer fra, og det er en rød tråd igjennom hele bussen. (Dette forklarte Lars Erik Lundh til Fredriksstad Blad i våres.)
Dette er ikke så uskyldig, russen spotter himmelen og hyller helvete. Det man sår skal man også høste. (FB skriver med to t-er)
Jeg tror ikke det kommer en askesky over Norge slik som i Pompeii, men jeg tror den kommer i en annen form. En mørk sky av selvforakt, forkastelse og meningsløshet over de som har deltatt i disse orgiene, stakkars mennesker. På noen områder er livet oppbrukt før det begynner.
Og om dette som FB publiseres i dag er en landsomfattende russeforeteelse kan man bli redd. De som omtales er ikke bare russ, de er fremtidens ledere, politikere og lovgivere - Quo Vadis Norge.
Så kan jeg selvfølgelig legge til hva vi behøver i Norge, men det vet du jo allerede. Det vi i alle fall ikke behøver er en kirke som anerkjenner homofilt samliv....

Ingen kommentarer: