fredag, september 13, 2013

En dyp stund med Jesus


Bønnemeditasjon?

Ettertanke, overveielse – nei ikke grubling, men å gå seg selv eller livet man levere etter i sømmene. Vi kan også si at det er å søke stillheten for å høre i den åndelige verden.  Hva er det jeg mener og hvor vil jeg? Kan vel med et enkelt ord kalle det meditasjon. Nei, bli ikke redd, det er ikke new agwe eller reiki-meditasjon jeg mener. Ikke meditasjon fra Østens religioner. Det jeg mener er den meditasjonen bibelen omtaler i Salme 1, salig er den som…..grunner på hans lov dag og natt! ”

Det te er faktisk veien til fremgang, utfrielse og velstand, de stille stunder med Gud. Den som ar seg tid får tid. Og løftet i denne første salmen er at alt man gjør skal lykkes. Det står i 1. Mosebok at Isak gikk ut ved aftenstid for å ha en stille stund. Isak hadde forstått dette åndelige prinsipp. Bibelen forteller videre mens det var hungersnød i landet sådde Isak og han fikk hundre fold. Den gangen var ikke engang kunstgjødsel oppfunnet. Det lønner seg å ta seg personlig tid med Gud.

Jeg vil også sitere noen setninger fra boken Veider til glede av Richard Foster.

”Overflatiskhet er vår tids forbannelse. Kravet om øyeblikkelig tilfredsstillelse er først og fremst et åndelig problem. Det vi trenger i dag er ikke flere intelligent mennesker, eller flere begavede mennesker, men flere mennesker med dybde.” Videre skrives det i boken ”I vår tid har fienden spesialisert seg på tre ting: støy, hastverk og menneskemengder. Hvis han greier å holde oss opptatt med ”mye” og ”mange” , er han fornøyd. Psykiateren Carl Jung bemerket en gan flgende: Hasverk  er ikke fra djevelen; det er djevelen!” Så langt Richard Foster i sin velskrevne bok.

Så tilbake til dybden. Efeserbrevet nevner også dybden i kapittel tre. Og helt til slutt, det er i dypet man finner røttene!

 

Hvorfor ikke en liten stund med Jesus? Klikk deg inn på lenken og lytt deg inn i Jesu hjerte!!!!!

Ingen kommentarer: