onsdag, november 28, 2007

Drømmer...

Den som ikke har drømmer får heller ikke se oppfyllelsen. Det går jo også an å glede seg over det man lenger etter mens man venter på det. Jeg lengter etter at Guds rike igjen skal komme på dagsorden. Det gir en god følelse å vite at alt bare kan bli bedre.

Og Guds ord hadde framgang. Tallet på disipler i Jerusalem økte sterkt, og en stor flokk av prestene ble lydige mot troen.

Menigheten hadde nå fred over hele Judea og Galilea og Samaria. Den ble oppbygget og vandret i Herrens frykt, og vokste ved Den Hellige Ånds hjelp.

De sendte Barnabas til Antiokia. Da han kom dit og så Guds nåde, gledet han seg. Og han formante alle til at de helhjertet skulle holde fast ved Herren. For han var en god mann og full av Den Hellige Ånd og tro. Og en stor skare ble vunnet for Herren
.

Men saken har også andre sider. Mange av heltene i Apostlenes gjerninger måtte dø for den vekkelsen vi drømmer om.
Det har aldri vært vekkelser uten en eller annen form for forfølgelse. Så drøm om vekkelsen med alt den inneholder, for vekkelse er ikke bare kirkebenkkos med terningkast 6.
Tør vi drømme?

1 kommentar:

Are Karlsen sa...

Interessant blogg!

Du skriver:

"Det har aldri vært vekkelser uten en eller annen form for forfølgelse. Så drøm om vekkelsen med alt den inneholder, for vekkelse er ikke bare kirkebenkkos med terningkast 6.
Tør vi drømme?"

Jeg følger deg langt på vei. Jeg tror at framgang for Guds menighet kommer når vi er villige til å ta opp vårt kors og følge Jesus.

Hva vil det si? Jeg tror det er når menigheten er preget av de verdier Jesus hadde:

- Tjene, ikke la seg tjene
- Forkynne evangeliet for de fattige
- Omsorg for de syke
- Være venn med "tollere og syndere"
- Ikke søke makt, men heller ofre seg selv
- Ikke samle skatter på jorden, men i himmelen