søndag, november 11, 2007

DEN ÅTTEDNE DØSSYND!

- Schau tråkker på hele den kristne tro
Kristopher Schau vil ta for seg alle de syv dødssyndene i Bibelen for å finne ut om han dermed havner i helvete. I kveld fråtser han i griselabber, forsøker å bli en pølse og fester med sosseungdom i Bærum.
18.000 underskrifter og boikott i regi av kristne organisasjoner, har ført til at annonsører trekker seg fra Kristopher Schaus program "De syv dødssyndene".

Selbekk trosser Kristen-Norge og støtter Schau
Kristopher Schau og programmet «De syv dødssynder» får uventet støtte fra redaktøren for den kristne avisa Magazinet, Vebjørn Selbekk. For meg er det veldig vanskelig å støtte boikott og sensur, sier han.

- Vanskelig å støtte sensur
Redaktør i den kristne avisa Magazinet, Vegard Selbekk, best kjent som mannen som publiserte karikaturene av profeten Muhammed, går nå ut og gir sin støtte til Schau, melder VG.
- Det er berettiget å drive religionskritikk i ytringsfrihetens navn. Det er et viktig prinsipp. For meg er det veldig vanskelig å støtte boikott og sensur, sier Selbekk til VG.
Redaktøren mener at kristenfolket heller bør se verdien i at de syv dødssyndene nå får bred omtale i mediene.

Ja, slik fremstilles saken i våre store aviser. Jeg mener at Vebjørn Selbekk er en modig mann. Nå tror ikke jeg at Selbekk støtter programmet og innholdet i det. Det er ytringsfriheten han vil verne.
Hvorfor er vi kristne så hårsåre. Vår oppgave er å fokynne evangeliet, ikke fordømme verden. For ordet om korset er en Guds kraft til frelse for hver den som tror. Vi er ikke en liten minoritetsgruppe som må beskyttes og skånes for det som den slemme djevelen finner på. For bønnen er vårt våpen. Hva opplever så verden av dette programmet, de som er utenfor? Jo, ett ekkelt, slibrig og nedverdigende program. Og hva ser de av Guds menighet? En hårsår, kankskje sur og furtende gruppe, lik barn i ei sandkasse som roper på mamma; ”døm er så slemme mot oss – uhhhhhhh”. Bibelen sier det slik; ”Jeg vil sette min bønn imot deres ondskap!” Så overlater vi til verden å boikotte slike simple programmer.
Vi er den levende Guds menighet. Kanskje det nevnte TV programmet blir en øyenåpner for mange om verdien i det å ha en levende Guds Menighet i Norge.
Når saltet mister sin kraft….! Den åttende dødssynd må vel være å dømme de som er utenfor..
(nå har vi feiret 100 års jubileum for pinsen!)

1 kommentar:

Jon Erik Kristiansen sa...

Jeg så programmet der temaet var frotsing.... Han tok opp et tema som er viktig for oss alle, også kristne. Et foredrag om fråtsing i en trosmeniget ville ikke ha nådd mange. Det var flere punkter sm han dro fram i programmet som han gi oss noen tankevekkere. Vi fråtser i mat og overdådig luksus, er det slike temaer kristne vil boikotte for å unngå å bli konfrontert med en virkelighet.
Christoffer er ikke A4 i alt, og jeg tror ikke han vil komme til Helvete, men han liker å provosere og trække over grenser.