tirsdag, desember 26, 2006

Advent, hva nå?

Nå venter vi på Jesus!


DEN SOM VENTER PÅ HERREN FÅR NY KRAFT!

Nå har julen vært her. Ble den som du (ad)ventet? for min del ble den det og mer til. Men hva venter jeg på nå? Jo, nå venter jeg på Jesu gjenkomst. Det som kristne til alle tider har ventet på, selv om den forventingen i kortere eller lengre tide har slumret. Men i tider av åndsutgytelse og vekkelse har alltid alvoret og lengselen blusset opp. Tonen om Jesu snare komme har alltid vært kjennetegnet på en sann vekkelse. "Gjør deg rede, se brudgommen kommer!" Den kjente karismatiske, åndsdøpte og vekkelseselskende katolikken Peter Hocken nevnder dette i sin bok "Skammen och Herligheten", utgitt på Livets Ords forlag.
Han skriver bl.a.; "Dopet i den helige Ande är ett suveränt utgjutande av Guds Ande, gjenom den uppståndne och til himlen uppstigne Jesus, över Guds folk gjenom vilket Herren utrustar församlingen att uppfylla sitt huvudsakliga uppdrag: att bereda vägen för Jesu andra tillkommelse. Detta utgjutande bringer nytt liv åt allt det i kyrkans arv som är av Anden, och återupprettar element som har försummats och glömts bort".
Og så nevner han hva denne Åndsdåp gir. Det er kort fortalt 1) En naturlig relasjon til den treenige Guden... 2) spontan lovprisning gjennom tungemålsgaven.. 3) guddommelig kommunikasjon med Gud i den menneskelige ånden.. 4) Åndens kraft til å elske og betjene og tilslutt 5) tildeling og fornyelse av spesielle åndelige gaver og tjenestegaver for effektiv utførelse av Herrens oppdrag.
Tilslutt et annet sitat fra boken; "som nevnt... peker dåpen i Ånden i første hand fremover mot den andre gjenkomsten, og gjør de kristne mer bevisste om denne ofte forsømte aspekt av den kristne tro".
Hva er så Åndens liv? Hocken forklarer det enkelt slik; "Andens obegränsade kraft, som mäktigast visade sig gjenom uppsåndelsen, manifesterar sig först hos den kristne gjenom Andens gåva som skapar ett himmelsk uppståndelsesliv inom honom".

Jeg ser virkelig fram til det "himmelske oppstandelseslivet!"

God advent.

Ingen kommentarer: