søndag, juli 06, 2008

Quo Vadis, DagenMagazinet?

Qua Vadis, Dagen Magazinet?
Bibelen sier at troen kommer av hørelsen. Om propaganda hevdes det at en løgn blir trodd bare den blir gjentatt tilstrekkelig ofte nok. Det har mange jøder bittert erfart fra nazitiden i Tyskland. Men det kommer drypp fra andre kilder også, disse drypp kan overhode ikke sammenlignes med det som propagandertes i Tyskland for over 70 år siden, men de drypper likevel nye tanker inn i våre sinn. En av disse ”drypperne” er bladet DagenMagazinet. De fleste kan vel selv”sile” informasjonen, mens andre tar det rett inn.
For en tid tilbake kunne vi lese om en svensk prest som praktiserte meditasjon tydelig inspirert av hinduismen, men det var jo på ”trygg kirkelig grunn!” Noen reagerte på dette, hvor går grensen mellom et mantra og en tanke?
I Velsignet Helg, lørdagsutgaven av DagenMagazinet, ble det servert nye ”nysynkretiske” tanker. Her kan vi lese om en dansk prest, Ole Skjerbæk Madsen, som vil inkludere det nyreligiøse i kristendommen. Han mener at man finner mye bibelsk vidsom i Tarotkortene og at flere bilder ligner bilder fra evangeliene.(!)
Et annet sted i samme blad kan man lese om nymånemesse for Aeropagos-folket. Der deltok også overnevnte prest. I denne artikkelen kan man bl.a. lese følgende:
”Aeropagosprest Tore Laugerud og kveldens liturg, hans danske kollega Ole Skjerbæk Madsen, hilste solen som Guds skapning. Kristus betegnes som alle solers Sol, Gud som gav oss lyset. Månen får samme tilbedelse som Guds skapning som lar jorden motta lyset fra solen i stadig rikere fylde:”

Disse tanker har en slående likhet med Rudolf Steiners antrposofi.
Det var bare 250 tilstede på denne ”messen”, hvorfor får de slik publisitet?

Å forene seg med det alternativreligiøse for å vinne de alternativreligiøse blir vel det samme som å prostituere seg for å vinne de prostituerte. Hvor går du DagenMazinet, hva er din agenda?

"Quo vadis?" er et kjent sitat og stammer fra den latinske bibeloversettelse, Johannes kap. 16 vers 5. Mer kjent er legenden om Peters flukt fra Neros kristenforfølgelser etter Romas brann i år 64, da Peter møtte Jesus på Via Appia. Peter fikk følgende svar på sitt spørsmål: "Til Roma for å korsfestes annen gang". Peter snudde. Kanskje hans løsning kan være noe å tenke på for flere?"


Tilbake til den enfoldige troskapen mot Kristus!

Ingen kommentarer: