torsdag, desember 08, 2022

Fortapelsen…

 Det skjer mye nå, også på fortapelsesfronten…

Det skrives nå mye om fortapelsen og om den egentlig finnes. For i nye bibeloversettelser raderes dette ordet ut og erstattes med «tyggegummi og godis».

For når fortapelsen er avskaffet kan vi puste lettet ut. Eller kan vi det…?

Nå har superutdannede teologer jobbet på overtid for «bevise» at homofilt samliv er på bibelsk grunn, bare man er trofast.

Disse teologen har «seiret» så det  monner i kirkelige kretser, ja langt ut over dette. 

Føler meg fristet til å kalle disse teologene for villologer.

Nå skal også fortapelsen avskaffes og når de har «klart» dette så står Gud igjen som neste avskaffelse.

Følgende blir da at vi kan leve som vi vil, vår livsførsel får ingen konsekvenser. Når vi dør er vi borte vekk - og dett var dett - rett og slett…

Og selvfølgelig vil de som ikke tror at Gud er til ikke bli det minste urolige av det jeg skriver.

Men så enkelt er det ikke. Alle har fått evigheten lagt ned i sitt hjerte.


”Mitt hjerte er urolig inntil det finner hvile hos Gud,” skrev kirkefader Augustin.


Denne uro bærer alle mennesker på, derfor det så mange religioner. Alle mennesker har en søken.


Hva er vel livet, et puste i sivet, 

som synker ned.

Et spill av krefter, som higer etter, 

evigheten her.

Dette skriver dikteren Adam Oehlenschläger.


Og Guds ord sier dette; - «Alt har Gud gjort vakkert i sin tid. Også evigheten har han lagt i deres hjerte, men likevel kan mennesket ikke forstå det verk Gud gjør, fra begynnelsen til enden.»

‭‭Forkynneren‬ ‭3‬:‭11‬.


Og en dag, når hvert enkelt menneske står foran Gud, så vil alle - også ateisten si - vi visste om deg Gud, at du var til.


Hvorfor skal fortapelsen utelates i nye bibelutgaver? Den folkevonde hunden blir ikke snill om man fjerner skiltet; VOKT DEM FOR HUNDEN!

Er det for å gjøre evangeliet og Bibelen mer spiselig at ordet fortapelse raderes ut? Men da har det jo blitt slik at når fortapelsen annulleres så annulleres også Jesu lidelse og død på korset. Hvorfor sendte Gud sin enbårne sønn til jorden om det var helt unødevendig?

Og da behøver vi heller ikke feire julen, for Jesu fødsel som var forspillet til hans død og han døde for at ingen skulle gå fortapt.

Profeten Jesaja beskriver Jesu lidelse slik: - «Se, min tjener skal gå fram med visdom. Han skal bli oppløftet og opphøyet og være meget høy. Likesom mange var forundret over deg - så ille tilredt var han at han ikke så ut som et menneske, og hans skikkelse ikke var som andre menneskebarn -»

«Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom. Vi for alle vill som får, vi vendte oss hver til sin vei. Men Herren lot den skyld som lå på oss alle, ramme ham.»

‭‭Jesaja‬ ‭52:13-14 & 53‬:‭5‬-‭6‬.


Men det verste er at bibelutgiverne tukler slik med bibelen at de gjør den om til en andaktsbok, og andaktsbøker, uansett hvor bra de er, bare reflekterer forfatterens oppfatninger…






Ingen kommentarer: