fredag, februar 09, 2018

Tal til fjellet!


Bønnens dynamikk! Vil skrive noen ord om bønn. Vi har personlig bønn, bønn i familien og bønn i menighetens regi. I sistnevnte fora legges egne behov ned og vi ber om og taler ut Guds vilje. Eller vi taler troens ord til fjellet, hindringene og omstendigheter vi vil ha forandring på. Bønnen «skje din vilje» er viktig og bibelsk, men noen ganger må Guds vilje tales ut, befales for å nedbryte fiendens stillinger.

Det jeg skriver her er ikke teori, det er levende praksis av Jesu ord. Noen ganger ber vi «kjære Jesus» istedenfor å gjøre det Jesus faktisk har befalt oss – tale fil fjellet (det som står i veien for fullbyrdelsen av Guds spesielle vilje).

«Sannelig, jeg sier dere: Om noen sier til dette fjellet: ‘Løft deg og kast deg i havet!’ og han ikke tviler i sitt hjerte, men tror at det han sier, vil skje, da skal det også gå slik.» Mark 11:23. Noe å tenke på når menigheter står ovenfor «uoverstigelige» utfordringer.

Men dette her betyr ikke at det er et fingerknips, her gjelder utholdenhet og tro. VI taler ikke til fjellet for at det skal flytt seg, men inntil det flytter seg. Å tale «til» er en annen form av å «be om» hva vi vil!

For et par år siden var jeg et sted for å lytte på en landskjent misjonær. Denne personen kan vise til underbare og store resultater i den verdensdel han hadde sin virksomhet, en virkelig troens mann. Hans tekst til sin preken på dette møtet var «tal troens ord til fjellet». Dette kunne jo høres interessant og positivt ut, men det var ikke bare tanker mannen kom med – han hadde levd det ut, erfart det.

Det var i hans yngre dager hvor han var forstander i en større menighet. Men alt var ikke som det skulle, det var en gryende depresjon i flokken og ledelsen. De hadde en uoverstigelig gjeld. Lysende utsikter for en ung forstander dette – hva gjør en ung mann?

Han forteller at han en dag gikk og ba inne i lokalet, og slik jeg husker det fortalte han at han så et syn av dette «økonomiske» berg som reiste seg foran menigheten. Da begynte han å tale troens ord til fjellet – som han fortalte det – i flere måneder. Og fjellet flyttet seg, det måtte adlyde en gudsmanns befaling. Ut på høsten/vinteren en gang sa den unge forstanderen «nå skal vi ta opp det største enkeltoffer som det noen gang er tatt opp. Og med dette ene offeret ble hele gjelden betalt. Når vi ber hører Gud og svarer, når vi taler til det umulige blir det umulige mulig.

Det står at Han talte og det skjedde, han bør og det stod der! Guds menighet har fått denne autoriteten – bruk den!

Men til slutt, dette er ikke en oppskrift – det er bare for Gudsmennesker som er berørt og fylt av Den Hellige Ånd. For før denne hendelsen hadde denne mannen vært på en samling og fått den dyp berøring av Den Hellige Ånd.

Det er det som gjør forskjellen…..

Ingen kommentarer: