tirsdag, juni 20, 2017

Når hyrdene ønsker ulvene velkommen - Brev 88

 

Vassula Rydén, en falsk profet?

 

Boken True Life in God

Var i Danmark forleden og fikk lese en artikkel om profetinnen Vassula Rydén som nylig besøkte en av Danmarks største pinsemenigheter. Når damen oppgir og ha en personlig skytsengel ved navn Daniel som gir henne personlige budskap ble jeg litt nysgjerrig. Når det i tillegg opplyses at hun i en av sine bøker hevder at livet ikke har to, men tre utganger ble jeg virkelig interessert. Det siste kan ennå ikke verifiseres av meg, men jeg er i siget.

Skal bestille bøkene hennes på Amazon, men var så heldig å finne en PDF fil som jeg skal lese nøye. Når dama også er sterkt forankret i Romersk Katolsk tro og geistlighet er jo dette veldig spesielt. Så lang jeg kan se er Romersk Katolsk åndelighet ”godkjenningsstemplet” for å slippe den katolske lære inn i den evangeliske kirkeverden.

Men jeg undres storlig over hva Danske pinseledere slipper til på plattformen. Står det så dårlig til at man spiser hva som helst?

Om det er slik jeg oppfatter det så slipper nå noen hyrder ulven inn i fåreflokken, hvilken naivitet.

I boken True Life in God står det innledningsvis følgende:

True Life in God is to remain faithful to MotherChurch

and the Tradition. It is to offer God prayers

from the heart, sacrifices, penance and fasting.

 

 True Life in God is to become the child of the Mother

of God since Her Immaculate Heart is never separated

from the Sacred Heart of Jesus, but is in Perfect

union with His.

 

Tro ikke enhver ånd sier Guds ord. Når menighetsledere faller nesegrus for karismatisk åndelighet og profettjenester uten å sjekke kilden er det livsfarlig.

Hva er den åndelige  kilden til Vassula Rydén?

Hvem er egentlig hennes skytsengel som gir henne personlige budskap?

Taler bibelen om personlige skytsengler?

Mye å finne ut av nå…..

2 kommentarer:

Randi sa...

om du går inn på tlig.org så kommer du til Vassula sin hjemside. om du vil ha det på norsk så kan du gå øverst på høyre side og trykke på hvilket språk du vil ha det på. på siden finner du brevene. Det er bare de første som er skrevet av engelen. Hun prater mest med Jesus.

Hadde vært interessant å høre om de tre utganger. Og hva den tredje utgangen hva det er? Vet du noe mer om det?

Randi sa...

Hei igjen. Skulle kanskje presentert meg først. Syns du har en fin blogg. Likte spesielt det du skrev om bønn og lovprisning. Har aldri vært på troens ord, men kunne godt tenkt meg dit en tur. Er ikke den litt katolsk? Tenker på Ulf Ekman og folk som er redd for katolisismen som ikke vil gå dit av den grunn. Er det en bra menighet?

når du sier at Vassula nevner tre utganger er det fra dette?

Er det det her som handler om hva som skjer når vi møter Gud på siste dag? http://tlig.org/en/spirituality/speeches/dayof/