søndag, februar 19, 2012

En liten spørrende betraktning om Märtha Louises englefjær

Om engler, kjeruber, vinger og fjær. Og ikke minst predikanter og en prinsesse.
Bibelen taler faktisk om fjær. Jesus ville samle Jerusalem som en høne samler sine kyllinger. Men av den grunn kan vi ikke mene at Jesu har vinger og fjær. Når bibelen taler om at Gud dekker oss med sine vingefjær så er også dette bare et bilde på Guds omsorg for sine. Har aldri hørt noen som virkelig mener at Gud har vinger og fjær. Når bibelen skriver: ”Med sine vingefjærer dekker han deg, og under hans vinger finner du ly; hans trofasthet er skjold og vern,”(Salme 91;4) da er dette et beskrivelse av Guds uendelige omsorg.
Vi finner ikke noe sted i bibelen at engler har vinger, de omtales bare som tjenende ånder for de som skal arve frelsen.
Men bibelen taler også om, som alle bibellesere vet, bevingede skapninger med vinger – nemlig kjerubene. Disse flotte himmelske vesener kan vi lese om mange steder i bibelen.
Men det som er interessant her beskrivelsen av en spesiell kjerub i Esekiel kap. 28 og vers 14; Denne kjeruben er satan, djevelen eller denne verdens fyrste.
” Du var en salvet kjerub med dekkende vinger, og jeg satte dig på det hellige gudefjell; der gikk du omkring blandt skinnende stener*. Og vers 17 forteller om skjebnen til denne kjeruben…”jeg kastet deg til jorden!” Dette ordet kastet til jorden finner vi igjen i Lukas 10;18 Da sa han(Jesus) til dem: ”Jeg så Satan falle ned fra himmelen som et lyn.” Ut fra dette ser vi (som de fleste bibellesere vet) at satan nå befinner seg her på jorden, han er nemlig kastet ned fra himmelen. For ytterligere å befeste dette står det i Jobs bok at satan flakker omkring på jorden og i Peters brev står det at djevelen går omkring… Han som var en salvet kjerub i himmelen er nå på jorden.
Når vi så vet at satan engang var en salvet kjerub med vinger og at han nå befinner seg på jorden, hvorfra kan vi da tenke oss at fjærene til prinsesse Märtha kommer fra? Det er i hvert fall noe å tenke på. Om vår prinsesse virkelig opplever fjær kommer de ikke fra vår Himmelske fjær, for hos ham er det ikke forandring og skiftende skygge. Ei heller ikke fra engler, for de har IKKE vinger. Alternativet er da? Tenk selv, selve den himmelske overkjeruben som nå er satan har sikker noen "avherliggjorte" og falmede vingefjær. Det ligger snublende nær å tro at det er disse fjærene enkelte tror på.
For det står jo virkelig i NT at satan skaper seg om til en lysets engel!
Nå tror jeg at demoniske krefter ofte forfelger hederlige kristne personer. Paulus ble forfulgt av en spåkvinne med en pytonånd. Hun fortalte faktisk hele sannheten om Paulus og følget hans; ”dette er de høyeste Guds tjeneres som forkynner dere frelsens vei!” Den kvinnen, drevet av en demon, kom med smigrende sannheter. Men Paulus lot seg ikke smigre, men kastet i stedet ut demonen av kvinnen.
Jeg heller til den oppfatning at om vi opplever lignende ”fjær og gullseanser” i våre møter skal vi ikke la oss smigre, men heller prøve åndene om de er av Gud. Jesus og Paulus lot seg ikke lure. Har noen sett disse fjærene?

3 kommentarer:

Kai Gjestad sa...

Hei bror!

Bra skrevet, og fine tanker.
Dette er kanskje bare begynnelsen til alt det underlige vi kommer til å oppleve (høre om) framover.
Stiller meg også undrene til rapporter fra menigheter som opplever både gullstøv og fjær.
Ja,ja, her får vi bare prøve å holde den åndelige balansen, så vi greier å stå oppreist.
Pred. 7:29.
Kai.

My Corner sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding Kai. Er lite bekymret for prinsessen, mer bekymret for Guds forsamling. "Nye" ting som vi ikke finner i skriften bør vi holde oss frr, likeså "nye" åpenbaringer. Det er bare gamle vranglærer i nye valører!

Svorskorna sa...

Sant! Värt att tänka på!
Veldig allvorlige ting prinsessen driver med..

-victoria