mandag, januar 11, 2010

Katolsk Livets Ord?

Det er ikke likegyldig hva man tror og mener. Feil teologi forandrer ikke Gud, men det kan gjøre at jeg tar feil av veien og går vill. Jesus sier ved en anledning: «Det står atter skrevet...»
Han sier også at dere farer vill fordi dere ikke kjenner skriftene og heller ikke Guds kraft. Begge deler er viktig. Jeg tror at Livets Ord er reist opp av Gud for dette. Vi behøver teologisk dybde, en fungerende Hellig Ånds strøm, ekspanderende misjon og sjelevinning og ikke minst – enhet i Kristi Legeme. På det siste området har Livets Ord blitt mistenkeliggjort av noen. De tror at Livets Ord er i ferd med å bli «smugkatolisert». Men Ulf Ekman har bare "strekt" sitt hjerte mot søsken i den Romersk Katolske, den ordtodokse verden og også andre trossamfunn for den saks skyld. Dette har ført til nervøsitet hos enkelte mennesker. Men man blir ikke dansk om man hilser på en danske? Så jeg takker Gud for at det finnes en bibelskole og et kristent uiversitet i Uppsala som er fundamentert på solid evangelisk grunn!!! Vi behøver det virkelig, det er en garanti for sunn og bibelsk kristendom. Og til slutt, jeg tror at når Jesus kommer igjen så er det én menighet i enhet han henter. Er det feil å ha det som mål?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei

Nervøsiteten og skepsisen til Livets Ord kommer nok av diverse sammenbrudd og konflikter i andre trosmenigheter som f.eks. Levende ord i Norge og kristet center syd i sverige.
Det er nok disse småkongene som du snakket om i en av de forrige trådene dine ;-)

Men men, jeg tror alikevell fortsatt på grunnen som Livets ord er bygd opp på : TRO og Bønn.

Får de orden på sin lederstruktur så blir det riktig så bra der borte og de kan spre seg som løvetann om våren....

Mai-L.

My Corner sa...

Lederstrukturen på Livets Ord er bygd på gode relasjoner og vennskap. Om noen tror noe annet kan jeg lite gjøre med det...
Der folk forblir er det godt å være!

Anonym sa...

Ja får håpe det at folk trivs der borte.

Levende ord i Bergen var vanskelig å komme seg ut av for å si det sånn.Ord om å gå ut av Guds vilje og beskyttelse ved å melde seg ut naglet folk fast i golvet der.Da kan man desverre ikke si at "der folk forblir er det godt å være"....

Derfor snakker jeg om lederstrukturen.Hiarkiet med en mann på toppen har skapt mye elendighet i mange menigheter.

Nå tror jeg at bibelens ord om eldste er den tryggeste.Der har nok pinsemenighetene noe godt.

Men så er det alt det gode med trosbevegelsen.Ja det er MYE godt å ta vare på!!!

Jeg tror forresten ikke det er så farlig at de har kontakt med katolikkene.Bare positivt å være inkuderende og ikke eksluderende.

Den frykten er overdrevent etter mitt syn ;)

Mai-L.