torsdag, desember 02, 2010

Siste kapitlet først?

Det siste kapitlet…
Trekant er bare et speilbilde av rikets tilstand, eller er det det? Tror heller det er et speilbilde av NRKs tilstand. Lurer på hva som egentlig foregår i dette kringkastningshuset. Og hvorfor fikk programmet applaus av kringkastningsrådet i dag – jeg lurer fælt på det. Hva opplever egentlig en ungdom som har prøvd alle orgasmefremmende teknikker som NRK doserer og så sitter alene uten noe annet enn minner om tilfeldige ekstaser? En ting er at alle velger sitt eget liv og livsform. En annen sak er når det offentlige talerør betalt av våre avgiftskroner gir godkjennelse for en løssluppen livsform hvor valgfriheten (til å vente med sex) blir omgjort til et direktiv. Er det demokrati når en superegoistisk gruppe uten kontroll slipper hva di vil løs på den norske befolkningen. Har NRK egentlig lov til å slippe støtende programmer løs på Norges befolkning? Én ting er vel å ha en sexkanal for sexinteresserte som den enkelte må ta et bevisst velg for å gå inn på. Det er etter sigene mer enn nok å finne av den slags på internett. En annen sak er at vi som regner oss for vanlige mennesker med en gjennomsnittelig moral er tvunget til å slå av NRK1 når det er barn og mindreårige i huset av frykt for programannonseringen. Bare ordet ”å bli kåt på” som jeg overhørte forteller at selve annonseringen er et skritt langt utenfor det NRK bør praktisere. En annen sak er spørsmålet om menneskeverd. Har NRK gjort våre ungdommer til ”parringsindivider?” Den man er kåt på ligger man med. Og hva sitter jentene igjen med – han ville ha skrittet mitt, men ikke meg. For gutta kan det vel synes være greit med en utblåsing i ny og ne, men hva med jentene? De som vet noe om samliv vet at kvinnen elsker først med hjertet – deretter med kroppen. Det betyr at hvert tilfeldig samleie uten annet formål enn en orgasme for stunden skaper sår istedenfor et godt minne.
Uansett såkalt ”frigjøring” og frihet fra moralismens såkalte ”klamme” bånd, så prater få om ”frihetsofrenes” innerste tanker. Vi vet at mange kvinner som har opplevd overgrep i barndommen gjenopplever smertene fra dette når de har kommet inn i førtiårene. Barna er på veg ut av hjemmet og man er alene tilbake sammen med ektefellen. Da kommer tankene. Men hva med tanken til alle disse som har blitt lovet ”frihet og trekantnytelse” av NRK? De som trodde det var legalt å ligge med hvem som helst fordi det var ”offentlig godkjent?” Er ikke det et overgrep mot hele den norske ungdommen. Og når traumene kommer stiller ikke NRK opp og hjelper. De mener da at traumene kommer av den kristne mørkemannsmoralen. Men den som har noe erfaring med sjelesorg vet noe om hva som rører seg i et menneskes indre. Også ungpikedrømmen om å være jomfru for sin mann.
En annen tanke som dukker opp er ordet sexpress. Det har faktisk vært rettssaker om dette.
Og i sakens natur så dreier det seg om menn, ofte ledere, som sikler etter sine kvinnelige ansatte. Det ser samfunnet på som ufint og utilbørlig, så noe ridderlighet finnes faktisk igjen. Men hvor er NRKs ridderlighet ovenfor våre norske unge kvinner (og menn for den saks skyld)?
Jeg ser det derfor slik at NRK som grunnleggende skal være det norske folks informator har blitt det norske folkets ”deformator”, de er katalysatoren som får den norske folkesjelen til å gå i oppløsning.
Seksuallivet er skapt av Gud. Det er skapt for å leves ut i ekteskapet mellom mann og kvinne. Og det er noe av det vakreste som finns. Å elske med kroppen det menneske man har valgt å dele hele livet sammen med er en av de dyrebareste gaver Gud har gitt oss. Tilfeldige møter med ”riktig” teknikk erstatter ikke de gode ord og den gode følelsen etterpå som bare et kjærlighetsfullt og stabilt parforhold kan gi. Det er noe mer enn ”dett var dett” som en kjent skuespiller pleide å si.
Ingen litteraturelsker leser siste kapitlet i en roman først, da er hensikten med boken borte. Det å lære, fundere, forske er noe av meningen med livet. Det samme er det med ekteskapet. Vi behøver et helt liv for å utforske hverandre. Når alt er oppbrukt før vi begynner – hva skal vi gjøre da?
Trekant stjeler framtiden fra ungdommen. Vi mennesker tar gjerne desserten tilslutt. Jeg vokste opp på en bondegård – kuene våre tok det beste først. NRK har gjort oss til kuer…

Ingen kommentarer: