torsdag, desember 31, 2009

Godt Nytt År!


Sender en nyttårshilen til alle som er innom min blogg og til

alle kjære i India. Spesiellt sendes en hilsen fra Nora til Alfred.

Her er Nora i full fart på sparken til mamma.

Og hun behersket sparken med én gang - hun er dyktig..

fredag, desember 25, 2009

Nu går alt så meget bedre! Eller?

Dere som kjenner meg vet jeg alltid har vært opptatt med menighetsliv, hvordan det fungere og hva som gir framgang eller stagnasjon. Gjennom årene har jeg sett et gjennomgående mønster, noe som også stemmer med litteraturen jeg har lest. Alt avhenger av pastoren og lederne og hva som blir forkynt. Troen kommer som kjent av å høre Guds ord (Rom.10;17).
Dette ble ytterligere bekreftet for meg i en bok jeg fikk til jul. Den er skrevet av Göran Skytte og har tittelen OMVENDT. For å omskrive Paulus her er det ikke Lutheraner eller Pinsevenn (jøde og greker)…
Eller fra sangen: ”Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv, och sett människor komma och gå”,.. som kan omskrives; og sett menigheter komme og gå. Jeg tror nemlig at menigheter bare skal komme, ikke gå!!!! . I følge Jesus skal vi ikke gjøre i disipler i alle folkeslag, men gjøre ALLE FOLKESLAG TIL DISIPLER.
Så tilbake til boken…
Midt på 90-tallet ble en ung prest fra Småland, Fredrik Modeús, menighetsprest og deretter sogneprest i Helgelands pastorat. Han kom til en menighet som var praktisk talt død. Sju år senere, da keg kommer dit, pulserer kirken av liv. Kirken er stor, men likevel full eller nesten helt full når man feirer høymesse på søndagene. Selv om det er sol og sommer ute. Gjennomsnittsalderen er lav, innslaget av ungdommene er meget stort.
Så langt Göran Skytte.
Boken beskriver videre hva som er hemmeligheten til at folk fyller en kirke midt i varmeste ferietiden… Løp og kjøp boken. Spesielt alle ledere som synes alt er bra, bra!

Som konklusjon vil jeg si at Skytte er skremmende ærlig og setter fingeren på mange ømme punkter…

fredag, desember 11, 2009

Krigsherren Barak Obama på tokt i Norge!

Obama har reist hjem igjen, men ”fotavtrykket” sitter igjen i sinnene. Det må ha vært en kjempeopplevelse for den muligens litt blaserte presidenten å se en slik folkemengde fra et så lite land som hyllet ham. Alle faklene forsterket opplevelsen ytterligere. De som var litt skuffet var nok deltagerne i protesttoget som ikke fikk fremført sine ytringer. !0000 mennesker på Eidsvolls plass i Oslo tilsvarer noe sånt som 650.000 i U.S.A. I protesttoget ble Obama kalt for krigsherre. Og det er vel ingen i seg selv som liker krig. Men disse folka hadde vel gått i protesttog mot Invasjonen i Normandie på D-dagen også. Og en kan jo undres, var også Winston en sånn krigsherre. Han som var statsminister i Storbritannia under andre verdenskrig og er regnet som en av de viktigste lederne i moderne tid.
Etter min mening holder ikke argumentene til de som vil ha Nato og USA ut av Afghanistan vann. Hva vil fylle dette tomrommet? Jo, Terroristgruppen Al-Qaida, som også er et viktig symbol for militante muslimer i mange andre land. Gruppen har som kjent målsettingen å etablere et religiøst styre der den får makten. I Afghanistgan vil det si at kvinner ikke får utdanne seg. Derved blir det bare mannlige leger. Det betyr igjen at kvinner står uten legehjelp, da kvinnene under denne styreformen kun har lov til å besøke leger av eget kjønn.
Har SV og den røde fløy tenk på dette!

tirsdag, desember 08, 2009

fredag, desember 04, 2009

Ut av KRF?

Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom valgte tidligere i høst to homofile inn i som vararepresentanter i sentralstyret. Den ene er sågar gift med en av samme kjønn.I et intervju med det homofile nettstedet Gaysir, sier KrFUs generalsekretær, Julian Farner-Calvert, at det er flott at organisasjonen kan vise at man tar på alvor at homofile er velkommen i partiet.
Dette sakset jeg idag. Ikke noe nytt, men mitt medlemskap i KRF henger nå i en tynn tråd.
At folk velger å leve i samkjønnet eksteskap kan vel ikke jeg gjøre noe med. Men jeg tror fremdeles at Gud skapte mennesket til mann og kvinne. Jeg vil ta homofile på alvor på denne måten at jeg fraråder samkjønnet ekteskap. Om mennesker har dragning i en eller annen retning så er det bare ekteskapet som er "rommet" for seksualt samliv.
Kanskje Kristelig Folkeparti burde bytte navn til Folkepartiet.