lørdag, august 29, 2009

Vi inntar muslimene

Når Israel under Mose ledelse skulle innta det forgjettede land var det splittelse i leiren. Noen fryktet ”kjempene” der og noen trodde. Oddsen var 10 mot 2. I begynnelsen seiret vantroen, men troen vinner alltid til slutt. Josva og Kaleb marsjerte inn i landet 40 år senere. Selv om statistikk viser at Islam er på framgang, så ser troen dette som en fantastisk mulighet. Men det ser ut som om det for mange har blitt en slags islamfobi. Men burde vi ikke heller se dette som vår store mulighet? Tidligere sendte vi misjonærer rundt til alle verdenshjørner, nå kommer verdenshjørnene i fanget vårt. Mange av de som kommer til oss er redde, jagede og har gjennomlevd traumer og tragedier. Det første de burde oppleve når de kommer til vårt land var varmhjertede, levende kristne som støttet og hjalp. Dette er en virkelig utfordring. Er ganske sikker på at dette ville føre til tallrike omvendelser. Og tenk på ringvirkningene! Når disse …limene og ..nduene møter Jesus så vil de jo reise tilbake til sine egne med disse gode nyhetene. Og når imamene og presteskapet ser at Norge er et ”farlig” land vil de sikkert advare sine artsfrender…
Det er jo også et tankekors dette at når muslimene bare er seg selv så blir de flere og flere, men når vi kristne bare er oss selv så blir vi færre og færre (deverre)!
Men la oss innse dette, muslimene bare kommer og kommer. Men nå møter vi dem med våre bønner, kjærlighet og utstrakte hender. Jeg tror det vil virke bedre en Frp politikk.
Atter en gang, Jesus er på tronen og alt er mulig for den (de) som tror!

fredag, august 28, 2009

Islam og Jesus

Jeg har faktisk fundert litt etter å ha sett på You Tube snutten om Islams "babyboomokkupasjon" av verden (mitt forrige innlegg). Men skal vi frykte dette? Jesus sier at meg er gitt all makt i himmel og på jord. Når vi retter kjærlighetens og lysets våpen mot våre nye landsmenn og lar dem få se Jesu kjærlighet så så vil kjærligheten vinne. Tenk hvilke muligheter. Når vi vinner disse for Jesus så vil de igjen vende om og vinne sine egne familier i sine egne hjemland. Da blir det en antiislamisering - en undergang for Koransen og den teser. Nå er det tid for å fokusere på å bli overvinnere - ikke "overlevere". Ikke bli åndsfyllt for nytelse, men ytelse.
Ikke ha møter for å behage oss selv, men de andre. Om alle våre nye muslimske landsmenn og venner møtte en kristenhet som hadde Jesu sinnelag, gjett hvem de ville følge?
Vår kamp er ikke mot muslimene, men for. Vi vil vinne dem for Jesus. Reis deg Guds menighet og ikle deg din styrke!

Muslimsk Demografi

Den Islamske fremgangen i den vestlige verden skjer på soverommet. Mens vi vestlige har sluttet å få barn gjør mulsimene det motsatte. Og det er makta som rår. Eneste muligheten til å vinne er å la Jesus frelse dem. Men da med det skje noe i Guds menigheter. Bønn, innvielse, renselse, offer, kamp og livet som innsats. Presis som i Apostlenes gjerninger! Se denne snutten og bli motiveret (eller redd)!

tirsdag, august 25, 2009

Kristelig Folkeparti

Dat var en artig krfvalgkulturkveld i Filadelfia, Fredrikstad i kveld. På programmet var ”brassband”, Bjørnar spydevold, Merete Meyer, Dan René Dahl som trakterte et flygel med bedehusstemming (surt i diskanten), Line Henriette Holten Hjemdal og kongen selv – Dagfinn Høibråten. Å tale egen sak i egen stue kan nok være godt for de to sistnevnte i disse valgkamptider. Men jeg tror virkelig på de to sistnevnet. Har aldri hørt Line Henriette tidligere, men hun gjorde et overbevisende inntrykk. Og Dagfinn da – etter min mening går han Bondevik en høy gang. Saklig og overbevisende. Han står for alt jeg mener er rett og riktig.
Han kom inn på partiet (Frp)som nå begynner å lukte på innføringen av aktiv dødshjelp og han nevnte også mye annet fra den rødgrønne siden som virkelig må bekjempes. Krf behøves virkelig.
En ting jeg lurer på i denne sammenhengen er aktive velmenende kristne som stemmer på Fremskrittspartiet for å støtte Israel. Dette partiet er for aktiv dødshjelp, fri flyt av sprit og null kontroll på våre veier. Disse velmenende kristne stemmer på Frp på grunn av deres angivelige Israelstøtte. Men er Israel verdt støtte fra et slikt parti? For noen henger det vel noen ”bondevikske” skygger igjen, men nå er det ny tid og nye muligheter.
Vi stemmer Krf!

mandag, august 24, 2009

Tett i tett..



Utrolig bra oppvisning med Patrouille Suisse.

De har fløyet proffesjonelle akrobatiske oppvsininger siden 1964, og startet da med å fly fire britiske Hawker Hunter Mk.58. De la til det femte flyet i formasjonen i 1970. I 1994 byttet de sine fly med Northrop F-5, det samme type jagerfly som det norske forsvaret benyttet frem til overgangen til dagens F-16 i 1980.Patrouille Suisse hadde en spektakulær flyoppvisning, noe som gjorde inntrykk på de fleste.Første gang Patrouille Suisse besøkte Norge var under flystevnet på Gardermoen i 1994, og senere påSola Airshow i 2007.

Og jeg lurer på hvor nærme de egentlig var hverandre? Se bildet

søndag, august 23, 2009

Kollisjonskurs...


Problemer i kontrolltårnet? Ja, det er ikke lett å være flygerleder. Her er det tydeligvis noen på gang. Det var forresten et fantastisk flystevne på Rygge idag - helt uten dødpunkter.

lørdag, august 22, 2009

Krutt og kurver

Oppkurver og nedkurver. Partibarometre og børsbarometre. Alt kan forklares med kurver.
Man ser tendenser og har derved mulighet til snuopperasjoner Leste Ulf Ekmans siste blogg (se lenken i bunn) og det gir ettertanke. Blir kristendommen en museumsgjenstand om 30 år? Blir Europa muslimsk? Jeg funderte litt på dette, men fikk så en ny tanke. For ca 1970 år siden var det svært få krstne i verden og absolutt ingen i Skandinavia. I dag er det mange, mange millioner av den sorten over hele verden. Men jeg tror også at om vi skal ta tilbake tapte ”landområder” så må vi også bruke 1970 år gammelt krutt, ikke bare prate om det (om noen forstår hva jeg mener)!
Jesus er i går og i dag den samme, ja inntil evig tid, amen!
Kommentarer om demografi.

fredag, august 21, 2009

Sprit og vold

En oppsiktsvekkende nyhet ble kunngjort på TV2 nyhetene kl. 07.00 i dag. De kunne kunngjøre at det har blitt mindre helgevold i Norge. Innkorting av skjenketiden var årsaken til dette.
Kort fortalt: Etter at skjenktiden ble kortet ned én time fra kl. 03.00 til 02.00 har det blitt mer ro og mindre vold de siste 8 månedene i mange byer i Norge.
Et klart eksempel på årsak og virkning. Denne sammenheng har vi "mørkemenn" i Krf alltid vært klar over. Velkommen etter Norge..

onsdag, august 19, 2009

Influensa, bomber og Israel

Det er svineinfluensatid med armhulehosting og valge med 50 - 60 milliarder hit og dit.
Influensaen tar desverre liv, men flere dør visstnok av tuberkoluse. Men de sistnevnte lever i den fattige delen av verden og da er det ikke så interresant for journalistene...
Valget er viktig og nødvendig, men TV sendingene er forutsigbare og kjedelige i den forstand at dette har vi hørt før. Men dette valget er meget viktig.. Det jeg håper på er en borgerlig regjering med Krf i vippen. Mennesket lever ikke av brød alene...
Ellers er det tragisk med disse kyniske selvmordsbomerne. Nå sist i Bagdad, men de opperer i Kabul også. Feiginger som dreper seg selv for å unngå straffen...
Selvmordsbomberer ja. Israleske soldater har av og til klart å fakke noen slike før det smalt, de (selvmordsbomerne alstså) virket glade og lettet over det. Men nå smeller det sjelden i Israel. Muren, som for det meste er et alminnelig sauegjerde, fungerer etter hensikten. Er det noen som vil fjerne muren og erstatte den med blod og likkister? Denne sperren er jo ikke primært der for å skaffe problem for Palestinerne, den er der for å redde liv. Da er den berettiget!

torsdag, august 13, 2009

Og pendelen svinger

Folk flest skjønner hva som er normalt..

Bra at noen skriver om det.

mandag, august 10, 2009

Bær hverandres byrder

Overfladiske stevner
Hvem vil stille opp for å gi svar til dem som har dype sår som må leges, før et vanlig festival-møte kan føles ok og bra? spør Silje Holand.

Ja, dettes spørsmålet stilles i Vårt Land. Da vi også jeg spørre følgende: Hva gjør våre prester og predikanter i resten av året?

torsdag, august 06, 2009

Sorg i gleden

Sommerstevener og konferanser er både til "hygge og nytte"! Det blir feil å angripe de glade fordi man har det vondt selv. Det negative enkelte opplever når andre er glade er jo dette at forskjellen føles større! Man får det jo ikke bedre ved at andre demper sin glede? Alle behøver oppbyggelse - både sterke og svake. Alle behøver en "fest" i ny og ne! Om noen er vel til mote, han synge lovsanger. Om noen lider ond - han be! Året består av 52 uker, én eller to av disse er mange kristne på sommerstevne. Der får man inspirasjon og styrke nettopp til å bære de svakes skrøpelighet. Og man må ikke glemme dette, man er glad fordi man tror - ikke fordi man føler. Vi får heller ikke glemme at mange av de som forkynner Guds ord på konferanser og sommerstevnerer er der nettopp fordi de har kjempet seg gjennom tunge tide og vunnet. Det må vel egentlig være godt å sitte inni den mørke tunnellen og høre på de glade utenfor. Neste gang er jeg ute i lyset igjen!!!

onsdag, august 05, 2009

Kontroll

I disse dager blir årets konferanser kommentert av redaktørene i våre kristelige tidsskrifter.
Mange vektige innlegg her. Det er letter å kommentere en fotballkamp enn å delta i spillet.
Man har bedre oversikt fra tribunen. Og der blir man heller ikke sliten..
Dessuten så behøver vi de åndelige "soppkontrollørene" i disse tider. Å være tilsynsmann er bibelsk enter det skjer gjennom en avis, fra prekestolen eller på det personlige nivå.
Det fremkommer mange bra tanker fra disse tilsynsmennene også.
Vi kan si at vi har alt bortsett fra vekkelse - og det er alt vi har. På den annen side er det viktig å være tro i det lille. Det er bedre å gjøre en liten jobb en å drømme om en stor vekkelse. På den annen side så dør man uten drømmer.
Det er bedre å så et korn enn å dissekere det for å finne livet i det, for mens man leter etter livet dør kornet. Jeg tror på framgang grunnlagt på å søke Guds vilje og å lyde det han sier til meg!
Det er bedre å høre ordene "du gode å tro tjener" når man en gang er innenfor perleporten enn å bivåne store vekkelser fra en tribune.
Ha en fin ettersommer med Jesus!